"Олександрійська правда" тепер у Facebook

суботу, 28 квітня 2018 р.

Заклади, пов"язані із виробництвом харчових продуктів та їх зберіганням в Олександрії будуть перевірятися без попередження



Відповідно до статті 25 Закону України «Про основні прин­ципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» оператори ринку, які провадять діяльність, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов'язані зареєстру­вати потужності, які використовуються на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів.  Іншими слвами в Олександрії усі приватні харчові підприємства, ресторани, кафе, супермаркети, де готується їжа, сховища, де зберігаються продукти, аптеки та ін.. повинні зареєструвати свої виробничі потужності . Реєстрація здійснюється безоплатно впродовж 15 робочих днів після отримання заяви.

Відповідальність за порушення вимог ст. 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» передбачена ст. 65 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров'я та благополуччя тварин».
Виробництво та/або обіг харчових продуктів або кормів з використанням незареєстрованої потужності, якщо обов'яз­ковість її державної реєстрації встановлена законом, тягне за собою накладення штрафу: на юридичних осіб - у розмірі двадцяти мінімальних заробітних плат (74460 грн.), на фізич­них осіб - підприємців - у розмірі одинадцяти мінімальних заробітних плат (40953 грн.).
З 4 квітня 2018  відповідно ст. 18 Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти»    заходи державного контролю з боку Держпродспоживспілки допускається  без попередження.
Тож Олександрійське міське управління  Держпродспоживслужби в Кіровоградській області попереджає суб»єктів гсподарювання  про  необхідність здійснення державної реєстрації потужностей з виробництва та/або обігу харчових продуктів, на які не вимагається отримання експлуатаційного дозволу.
Не чекайте перевірки і штрафів, зареєструйтесь безкоштовно та працюйте спокійно.



Немає коментарів:

Дописати коментар