"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 22 березня 2018 р.

Павло Розенко роз»яснив постанову Уряду , щодо монетизації пільг на проїзд


Ухвалена  на засіданні Уряду постанова «Про встановлення державних соціальних нормативів у сфері транспортного обслуговування» не встановлює жодних обмежень щодо кількості поїздок пільговиків. Про це на своїй сторінці у Facebook заявив Віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко. «Ніяких обмежень у «30 поїздок на місяць» Уряд не затверджував. Це дезінформація, яка  активно крутилася в ЗМІ.  Уряд затвердив мінімальну соціальну норму. Це гарантія, нижче якої місцевий орган влади не має права розраховувати монетизовану виплату пільговику!

Павло Розенко підкреслив, що органам місцевого самоврядування надано право встановлювати будь-яку кількість поїздок для пільговиків, але не меншу, ніж затверджена Урядом мінімальна соціальна норма. «Тобто, якщо місцева рада ухвалить рішення про монетизацію пільг, вона повинна встановити і відповідні соціальні нормативи», - пояснив він.
Віце-прем’єр-міністр зробив ще декілька важливих уточнень щодо некоректної інформації, яка була поширена у низці ЗМІ щодо монетизації пільг на транспорті для всіх категорій пільговиків.
За словами Павла Розенка, згідно із законодавством, пільги будуть надаватися або в безготівковій (як зараз) або готівковій формі (це - норма Закону), а рішення про «монетизацію пільг» буде приймати виключно місцевий орган влади. «Зважаючи на те, що пільги на транспорт зараз фінансуються з місцевих бюджетів, Кабінет Міністрів надав право саме місцевим органам вирішувати питання щодо безготівкової чи монетизованої форми пільг», - зазначив він.
«Лише тоді, коли місцева рада прийме рішення про «монетизацію», вступає в дію і «Порядок надання пільг у готівковій формі...», який  був схвалений Урядом!» - наголосив Віце-прем’єр-міністр.
,














,

2 коментарі:

  1. Не надо включать заднюю, отдайте людям деньги.Почему одни ездят сто раз в день, а другие сидят дома. Какая же это справедливость?

    ВідповістиВидалити
  2. Не, ну есть же изверги, которые рады, что в выходные и праздники нет льготных рейсов, а по будням только 20% и то полурейсов!
    И считают это верхом справедливости!))

    ВідповістиВидалити