"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 30 березня 2018 р.

З понеділка можна нести на реєстрацію до поліції зброю



Із 1 по 30 квітня 2018 року  розпочинається  місячник добровільної здачі в органи Національної поліції зброї, спеціальних засобів самозахисту, вибухових матеріалів та боєприпасів - повідомляє дозвільна система управління превентивної діяльності поліції Кіровоградської області.


Громадяни, які добровільно здадуть зброю, звільняються від кримінальної та адміністративної відповідальності, а зброя, яка дозволена до реєстрації, а це мисливська та газова, може бути за їх бажанням зареєстрована у власність в установленому порядку.
Зброю можна здати в органи Національної поліції області за місцем проживання.
Загалом протягом минулого року до відділів та відділень поліції області громадянами було добровільно здано понад 300 одиниць зброї, з яких: 117 незареєстрованих мисливських гладкоствольних рушниць, 6 незареєстрованих мисливських нарізних карабіни, карабін армійського зразка, 2 утинки мисливських гладкоствольних рушниць, ствол із залишками механізму карабіну часів Другої світової війни, 12 мисливських ножів, ручний протитанковий гранатомет, сигнальний пістолет, 8 одиниць охолощеної зброї, 3 незареєстровані пристрої для відстрілу гумових куль та 2 газових пістолети, понад 1800 набоїв до нарізної зброї різних калібрів, 108 снарядів, 61 міну, 5 гранат, 1 запал та 350 г вибухівки.
Крім того, громадяни добровільно здали 179 одиниць вогнепальної зброї, яка раніше перебувала на озброєнні та у власності, але прийшла у стан непридатний до подальшого використання.
За результатами проведених перевірок в особисте користування громадян зареєстровано 121 одиницю зброї.

Завдяки добровільній здачі до відділів і відділень поліції області незареєстрованої зброї та боєприпасів, від кримінальної відповідальності звільнено 38 громадян.



Немає коментарів:

Дописати коментар