"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 22 лютого 2018 р.

Твори про геральдичну символіку Олександрійського та Петрівського районів подані на здобуття премії імені Паученка



В обласному центрі визначили претендентів на здобуття премії імені Паученка
Цьогоріч конкурс відбуватиметься в одній номінації – «Геральдика та вексилологія», повідомила „Весь Кіровоград” прес-служба міськради. На здобуття цьогорічної премії номінуються наступні твори: геральдична символіка Олександрійського та Петрівського районів, авторами якої є заслужений архітектор України Віталій Кривенко, член Українського геральдичного товариства, Микола Тупчієнко та директор музею музичної культури імені Кароля Шимановського Олександр Полячок
. А також геральдична символіка Новгородківського району та селища Новгородка, розроблена молодою художницею Крістіною-Катериною Мигуль.
Роботи претендентів на здобуття премії можна подивитися в художньо-меморіальному музеї О.О.Осмьоркіна.
  Обласна премія у галузі архітектури, геральдики та вексилології і декоративно-прикладного мистецтва імені Якова Паученка заснована у 2002 році. Встановлена у трьох номінаціях: «Архітектура», «Геральдика та вексилологія» і «Декоративно-прикладне мистецтво». Вручення премії відбуватиметься не 1 липня, в День архітектури України, а 21 березня – в день народження видатного архітектора Якова Паученка, який створив прекрасні будівлі, що нині є окрасою історичного центру міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар