"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 26 січня 2018 р.

Є де погрітися і випити чаю в мороз безхатченкам



У зв’язку з різким зниженням температури повітря та очікуваним погіршенням умов на території міста Олександрії  днями було розгорнуто мобільний пункт обігріву за адресою вул.Бульварна, 27. Він забезпечений твердим паливом, медичними аптечками, продуктами харчування, теплими пледами. Середня температура всередині пункту зберігається в межах +18 °С. Відвідувачі, крім теплого приміщення, можуть розраховувати на  чай, бутерброди , гарячі страви швидкого приготування. До пункту обігріву здебільшого приходять люди соціально-незахищені, обездолені.
Як зазначив заступник начальника 2ДПРЗ Олексій Колісник, у пункті організовано цілодобове чергування: вдень чергують працівники територіального  центру, міської поліклініки №1, центру первинної медичної допомоги, представники міської організації «Червоного хреста», вночі - рятувальники.


 Частину обов»язків по допомозі безпритульних взяли на себе й працівники територіального центру. Для виявлення незахищеної категорії населення спеціаліст центру  щоденно відвідує пункту обігріву . Віднедавна там з»явилася посада фахівеця з обліку бездомних громадян. Саме цей спеціаліст і відслідковує ситуацію з безпритульними по місту.



                 На сьогодні на обліку перебуває 18 осіб без певного місця проживання, у минулому році їх було 27.  Щотижня по місту проводить свій рейд соціальний патруль, розповідає фахівець терцентру П.Смородінов. Соціальні працівники вже знають місця знаходження притулків безхатченків – це привтні садиби, які залишилися без господарів, підвали, паротраси та ін. в районі вул.. 6 Грудня, пл.. Покровська, м-рн 8-ї школи та ін... Тож  туди періодично навідується соціальний патруль. Окрім того,  працівники терцентру займаються підготовкою втрачених документів  деяких безпритульних аби помістити їх до геріатричного будинку ( здебільшого це чоловіки, які вийшли з місць позбавлення волі.) Так цього року одного вже направили до приюту, а інший чекає не документи. Взагалі з 2012 р завдяки клопотанням працівників терцентру було надано допомогу у  відновленні паспортів 20 особам, також 30 бепритульним допомогли зібрати та оформити документи на отримання соціальних виплат, 14 безхатченків було оформлено на постійне місце проживання до інтернатних установ.
Люди, що потрапили в складну життєву ситуацію уже знають, що в  осінньо-зимовий період  в тер центрі мають змогу отримати гуманітарну допомогу у вигляді теплого одягу та взуття.
     Тривожною тенденцією в даний чає є активне зростання чисельності безхатченків , які займаються бродяжництвом. За оцінками до третини українських безпритульних втратили свої домівки через тюремне ув’язнення, деякі  продали житло чи його незаконно відібрали шахраї. Інші безхатченки потрапляють на вулицю через сімейні негаразди.

Немає коментарів:

Дописати коментар