"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 29 січня 2018 р.

Навколо Нової Праги об'єдналися села


В пятницю, 26 січня, відбулась сесія Новопразької селищної ради, на якій одноголосно депутатами було підтримано проект рішення «Про добровільне об’єднання територіальних громад» Повідомляє Голос громади . Відповідно до нього, планується створення ОТГ із центром у Новій Празі, а до селища приєднуються ще три населених пункти, а саме – села Шарівка (Олександрійський район), Пантазіївка (Знам’янський район) та Петрокорбівка (Новгородківський район). За таких умов загальна кількість мешканців майбутньої ОТГ сягне дев’яти тисяч осіб.

Наразі створення ОТГ злежить вже від Кіровоградської обласної державної адміністрації, в якій мають підготувати експертний висновок стосовно рішень відповідних місцевих рад та направити документи до уповноважених структур. І лиш після цього можуть бути призначені вибори голови та депутатів новоствореної Новопразької територіальної громади.

Нагадаємо, що жителі Нової Праги на загальному зібранні 2 грудня підтримали створення громади в складі населених пунктів Нова Прага, Лозуватка, Григорівка, Олександро-Пащенкове, Шарівка, Квітневе, Гайове, Пантазіївка, Троянка, Веселка, Петрокорбівка, Білопіль, Дубівка, Корбомиколаївка, Митрофанівка. Відповідне рішення підтримали і в населених пунктах Шарівської та Пантазіївської сільських рад. Натомість в Петрокорбівській сільській раді супроти формування громади виступила партія «Свобода».

Немає коментарів:

Дописати коментар