"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 12 січня 2018 р.

Підприємство, що опалює Олександрійський колегіум та ОНВК №17 сплатить штраф за порушення



Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд у грудні 2017 року своїм рішенням підтвердив законність дій Управління Держархбудінспекції у Кіровоградській області щодо фізичної-особи підприємця, що здійснювала технічний нагляд на об’єктах теплопостачання навчальних закладів м. Олександрія.

Таким чином, нині порушник містобудівного законодавства має сплатити до державного бюджету штраф у розмірі 21 420 грн.
Раніше, у ході позапланових перевірок на об’єктах теплопостачання навчальних закладів за адресами: вул. 6-го грудня, 97, вул. Святомиколаївська, 1 та просп. Соборний, 82 посадові особи Інспекції встановили факт здійснення технічного нагляду з порушенням вимог Порядку здійснення технічного нагляду під час будівництва об’єкта архітектури. Зокрема, виявлено виконання будівельно-монтажних робіт, які не відповідають проектним рішенням (проекту) на кожному із зазначених об’єктів.
За результатами контрольно-інспекційних заходів на спеціаліста з технагляду було накладено штрафні санкції на загальну суму 21 420 грн.
Не погоджуючись з таким рішенням, підприємець звернувся до суду. Спочатку Олександрійський міськрайонний суд задовольнив його позовні вимоги, але ДАБІ оскаржила його в апеляційному порядку. Вже суд другої інстанції визнав правомірність дій посадових осіб органу держархбудконтролю та скасував попередню ухвалу.
Порушник не сплатив штраф в добровільному порядку, тож справу передано до органів ДВС для примусового стягнення.


Немає коментарів:

Дописати коментар