"Олександрійська правда" тепер у Facebook

четвер, 23 листопада 2017 р.

Ще один випадок ботулізму в районі



Сьогодні, в час низьких зарплат і високих тарифів люди все більше повертаються до принципу – виростив, заготовив, забезпечив себе продуктами харчування на всю зиму. Тож окрім заготівлі овочів  громадяни, особливо жителі сила почали займатися й переробкою того що  виростили, в т.ч і м»яса та риби. Почали повертатися до самостійного виготовлення тушонки  та консерви, але вживання таких продуктів не завжди проходить безслідно, бо технологія в домашніх умовах не завжди  дотримується. Тому випадків захворювання на ботулізм значно збільшилось. Днями до центральної районної лікарні знову направили ще одну потерпілу. Нею стала мешканка с.Нова Прага, Олександрійського району.

Жінка відчула перші симптоми недуги 21 листопада, через декілька днів після вживання тушонки домашнього приготування.
23 листопада потерпіла була госпіталізовані до реанімаційного відділення Олександрійської ЦРЛ.
Перебіг захворювання на ботулізм лікарі ставлять як тяжкий.
З метою проведення діагностичного дослідження, до лабораторії особливо небезпечних інфекцій ДУ “Кіровоградський обласний лабораторний центр МОЗ України” заплановано доставку крові хворої.
Спеціалісти лабораторії звертають увагу, що протягом поточного року це вже 5 випадок захворювання на ботулізм, причиною якого є м’ясні консерви домашнього приготування.


Немає коментарів:

Дописати коментар