"Олександрійська правда" тепер у Facebook

неділю, 29 жовтня 2017 р.

Змін в бюджетних нарахуваннях


З наступного року до місцевих бюджетів зараховуватиметься 100% єдиного податку, що сплачується платниками єдиного податку четвертої групи (сільгосптоваровиробниками) до бюджетів місцевого самоврядування. На сьогодні 86% цього податку надходить до місцевих бюджетів, а 14% – до державного. Посадовець акцентував, що за попередніми розрахунками, завдяки цим новаціям місцеві бюджети зможуть у наступному році отримати додатково 44 млн. грн. єдиного податку.
Протягом 2018-2019 років буде збережено норму щодо зарахування до місцевих бюджетів 13,44% акцизного податку з пального. З 2020 року 100% акцизного податку з пального, відповідно до норм Бюджетного кодексу, зараховуватиметься до спеціального фонду державного бюджету.
Також, у 2018 році відбудеться фінансове вирівнювання податкоспроможності територій. Даний процес реалізовуватиметься за допомогою податку на прибуток підприємств (10%) – для обласних бюджетів, та податку на доходи фізичних осіб – для бюджетів міст обласного значення, районних, обласних бюджетів та бюджетів об’єднаних територіальних громад. Механізм вирівнювання передбачає, що місцеві бюджети з рівнем зазначених надходжень на одного жителя нижче 0,9 середнього показника індексу податкоспроможності по Україні, отримують базову дотацію – у розмірі 80% суми, необхідної для досягнення цього показника.

Немає коментарів:

Дописати коментар