"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 22 вересня 2017 р.

Олександрійських машинобудівників уже привітали зі святом


Міський голова С.Цапюк перед засіданням виконавчого комітету привітав машинобудівників з професійним святом. І зазначив, що   часи, в яких доводиться працювати промисловцям надто складні, а що стосується машинобудівної  галузі, то й подавно. « Ще ні один президент за часи незалежності держави,  не приділив належної уваги машинобудівній галузі, її переоснащенню, ефективності виробництва. Підприємства існували  кожне саме по собі, відшукуючи свій шлях до виживання, пошуку замовників та реалізації продукції, - наголосив міський голова,- державної підтримки немає й досі, хоча нам дають мільйонні кредити, але жодної гривні не вкладається в машинобудівну галузь так як це належно».

  Сьогодні  на машинобудівних підприємствах міста працює 3 тис. олександрійців, але середня заробітна плата у них надто низька, як для виробництва, підкреслив С.Цапюк, навіть у бюджетників вона значно більша.
Міський голова звинуватив керівників держави в тому, що вони не переймаються економічною безпекою держави і самі не намагаються сприяти розвитку української промисловості. Сьогодні держава залишилася без зернозбиральної техніки..   Для прикладу в Білорусії сьогодні немає на полях жодного  іноземного комбайна, вся техніка виготовлена державними підприємствами. І повна протилежність у нас, в Україні. Здавалося б обидві держави вихідці з СРСР, а результати різні. Виникає враження що наша держава не переймається економічною незалежністю, сказав він..
Для прикладу Степан Цапюк навів ситуація на  ЗПТУ «Віра-Сервіс  Інтермаш». Разом з керівництвом підприємства добилися ліцензії на ремонт і виготовлення техніки та обладнання для оборонної промисловості, довели, що в олександрії вміють працювати якісно, але жодного замовлення від держави не надійшло. « Сьогодні на промислових підприємствах час від часу змінюються керівники, власники про яких ми навіть нічого не знаємо. Нам, органам місцевого самоврядування , не повідомляють ні про плани, ні про перспективи. Але часто стається так, що робочі місця потім скорочуються. Так сталося нещодавно і на підприємстві НВО «Єтал.
« Сподіваюсь, що в державі змінять курс на підтримку  власної промисловості,  на власне виробництво і тоді з»являться робочі місця і в пошані буде  простий виробничник, а не дилер зарубіжної компанії – наголосив С.Цапюк».

 Міський голова привітав  представників машинобудівної галузі, вручив подяки і квіти робітникам, інженерам, конструкторам підприємств ТОВ ПТУ, «Ливарна компанія».Торговий Дім «Укрнасоссервіс», ТОВ «Автоштамп», ПАТ НВО»Етал» УП УТОС і побажав щоб  вони пишалися тим, що належать до когорти машинобудівників.

1 коментар:

  1. Як це ні один президент не долучився до машинобудівної галузі?
    При кому ж тоді вона руйнувалась і знищувалась усі роки незалежності?
    Та самий лютий ворог такого б не зміг натворити! А свої оно-но, як крепко долучились.

    ВідповістиВидалити