"Олександрійська правда" тепер у Facebook

середу, 30 серпня 2017 р.

Олександрійцям, хворим на діабет держава пропонує лікуватись за рахунок міського бюджету



Олександрійці недоотримують інсулін, цим препаратом хворих на діабет не забезпечує держава.Орієнтовна потреба для лікування на рік по Олександрії становить 2,6 млн грн. Однак держава забезпечила лише 43% від необхідного фінансування - з державного бюджету було перераховано близько 1,4 млн грн.
Зважаючи на відповідну ситуацію, за ініціативи міського голови, депутатський корпус виділив додатково на 2017 рік з олександрійського міського бюджету 420 тис. грн. Але ці кошти все одно не перекривають потребу в повному обсязі. 
У зв’язку з цим Олександрійська міська рада звернулася з листом до Міністерства охорони здоров’я України з пропозицією збільшити видатки на лікування хворих на діабет з державного бюджету.

Але відповідь з міністерства надійшла невтішна – коштів у держави немає. . Міській владі рекомендовано самостійно покрити наявний дефіцит коштів
Та скоротити не першочергові витрати.

1 коментар:

  1. Та два дні назад обіцяли усіх діабетиків зареєструвати. Не як небудь, а електронно! І це вирішить усі проблеми. :)
    Виявляється таки банальні гроші потрібні, та не з держави, бо нема-(програма є, а грошей йок!), а з місцевого бюджету. Здавалось би яка різниця, з якого бюджету? Однаково це людські податки, збори, мита, штрафи - одним словом наші гроші...("ніяких державних грошей в природі НЕ ІСНУЄ!" -Маргарет Тетчер.)
    -Ан ні! На святе місцево-бюджетне замахнулись?! А якже квіти -на художньо кованих постаментах? А метри квадратні ковровоі трави, що спепелилась на газонах разом із коштами? Хтож радітиме цій красі, якщо хронічно хворі, із-за гри термінами, своєчасно не отримують обіцяних ліків? Їм що, доведеться тіко на квітучі райські кущі з певчими птичками розраховувати, поки взрослі дядьки порішають з якої кишені профінансувати?

    ВідповістиВидалити