"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 29 серпня 2017 р.

Усіх хворих на діабет внесуть в електронний реєстр



МОЗ запровадило електронний реєстр пацієнтів, що потребують інсулінотерапії.Відповідне  провадження дозволить уникнути корупційних ризиків та невиправданої витрати бюджетних коштів.,А з 1 січня звітуватимуть про зібрані благодійні внески

, Уряд щорічно виділяє понад 600 мільйонів гривень субвенції для закупівлі препаратів інсуліну, що становить близько половини від потреби пацієнтів, тоді як решта покривається за рахунок місцевих бюджетів. При цьому тендерна процедура закупівлі ліків не забезпечує прозорості вибору препаратів інсуліну та їх кількості.Міністерство наголосило, що завдяки запровадженню реєстру інсулінозалежних вдалося виявити низку порушень. Серед них, зокрема, можливі корупційні недоліки, різна номенклатура препаратів, а також неточне формування потреби в інсуліні.
Так, за офіційною статистикою, в країні є 220 тисяч інсулінозалежних пацієнтів, тоді як, в електронний реєстрі наразі таких пацієнтів було внесено 174 тисяч. Ці дані вказують на наявність близько 46 тис. неіснуючих осіб, які включалися до обґрунтування кількості грошей на закупівлю препаратів інсуліну за кошти державного бюджету.
Електроний реєстр, підкреслюють у МОЗ, дасть змогу державі уникнути необґрунтованих закупівель на десятки мільйонів гривень, що дозволятиме забезпечувати безперебійну поставку високоякісних препаратів інсуліну кожному пацієнту.
               Також з 1 січня 2018 року заклади охорони здоров'я зобов'язані звітувати за зібрані                    благодійні внески з фізичних та юридичних осіб.

,
·                      ,

1 коментар:

  1. "є корупційні недоліки..."
    Не повірю! З корупцією у нас все гаразд. Недоліків не допускаю!
    Недо-Ліки, оце є. Купують на грані строку придатності... тіко грошам горе. Хоч бери тай лікуйся, до того як захворів. Не пропадать же добру!

    ВідповістиВидалити