"Олександрійська правда" тепер у Facebook

понеділок, 31 липня 2017 р.

Олександрійський храм передали в підпорядкування Київської Митрополії


У відповідь на чисельні письмові звернення, розпорядженням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія від 07.06.2017 №0931 була створена комісія для вивчення стану справ в Олександрійській єпархії навколо храмового комплексу на честь Різдва Христового м. Олександрія (просп. Будівельників, буд. 28а). До складу комісії увійшли: архієпископ Кіровоградський і Новомиргородський Іоасаф (голова), єпископ Боярський Феодосій, вікарій Київської Митрополії, протоієрей Володимир Терещук, клірик Київської єпархії та протоієрей Євгеній Назаренко і протодиякон Іоанн Ганчин — клірики Кіровоградської єпархії. Комісія працювала в місті Олександрії в храмі на честь Різдва Христового 27 червня 2017 року. Висновки за результатами роботи були зафіксовані у письмовому рапорті і передані на розгляд Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України Онуфрію.

З метою вирішення ситуації, що склалась навколо храмового комплексу на честь Різдва Христового Олександрійської єпархії Української Православної Церкви, що знаходиться в Олександрія по просп. Будівельників, буд. 28а, вищевказаний храмовий комплекс  постановили вивести зі складу Олександрійської єпархії Української Православної Церкви та надати йому статус ставропігії з прямим підпорядкуванням Блаженнішому Митрополиту Київському і всієї України.

 Київська Митрополія Української Православної Церкви прийме у власність храмовий комплекс на честь Різдва Христового . Стосовно священнослужителів поки що інформації немає

Немає коментарів:

Дописати коментар