"Олександрійська правда" тепер у Facebook

вівторок, 25 липня 2017 р.

Кредит повернули за місяць

 ОСББ в Олександрії скористувалось кредитом на енергозбереження  і відшкодувало 5-річний кредит за місяць
Як повідомляє "Сучасна Олександрія", будинок ОСББ «СОБОРНИЙ 107» був збудований майже 30 років тому і труби теплопостачання в підвальному приміщенні прийшли в непридатний стан. На зборах мешканці вирішили взяти кредит на суму 164,8 тис. грн на заміну та термоізоляцію комунікацій по теплопостачанню.
Як повідомив голова ОСББ Сергій Красюк, місяць тому банк надав необхідні кошти на 5 років під 18% річних. За цей період ОСББ отримало компенсацію за кредит 20% від міської влади, 30% від обласної та більше 50% від держави. Таким чином в місячний термін було не тільки виконано всі необхідні роботи, але й повністю виплачено кредитні кошти





3 коментарі:

  1. Условно! Мне, или ОСМД, надо 1млн на ремонт дома. Беру кредит 2млн, зная что мэрия поможет и компенсирует 20%, область 30% и государство 50%!
    Т.е. взятый кредит за меня вернули "добрые дяди" в сумме 2млн. На один лимон я сделал ремонт, с оставшегося второго -досрочно заплатил проценты(18%годовых) по условиям договора кредитования!!!
    Где деньги Зин? В чем прикол и суть многоходовки? Государство ведь просто могло дать деньги на свой бывший жилищный фонд, без мудотени, лишив возможности Банк заработать свои %-проценты. В чем торжество и восторг, если за более чем 30-лет взымались отдельной строкой и накапливались деньги на необходимый и неизбежный капитальный ремонт каждого МКД??? -Их просто вернули, правда всего лишь одному отдельно взятому дому! А остальные? Нехай разрушаются?

    ВідповістиВидалити
  2. Відшкодування, яке надається учасникам Урядової програми, становить:
    20% суми кредиту (але не більше 12 тис. грн) на придбання негазових/неелектричних котлів для фізичних осіб;
    35% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн) на придбання енергоефективного обладнання/матеріалів для фізичних осіб;
    40% суми кредиту (але не більше 14 тис. грн. в розрахунку на одну квартиру) для ОСББ/ЖБК, як юридичних осіб, для загальнобудинкових заходів.
    Якщо позичальником є фізична особа, яка отримує субсидію на оплату житлово-комунальних послуг, то розмір відшкодування становитиме 35% як за напрямком придбання котлів, так і для інших енергоефективних заходів, але не більше 12 000 гривень.
    Якщо в складі ОСББ є родини-отримувачі субсидії, таке ОСББ отримує відшкодування у середньозваженому розмірі між 40% і 70% — залежно від кількості квартир-субсидіантів.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. А это к чему? Еще одна мудотень, что и черт ногу сломит!

      Видалити