"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятниця, 28 липня 2017 р.

Робот збиратиме сміття по річці


17-річний кропивничанин Руслан Коптєв розробив робота «Riveroni», який збиратиме сміття на поверхні річки. Вже відбувся перший успішний пробний запуск робота в Інгул. Р
обот «Riveroni» має з обох боків два гребних гвинта, які дозволяють рухатися у будь-який бік, навіть крутитися на місці. У пластикові боксі знаходиться вся електроніка: сенсори, GPS, мобільний зв’язок. Паралельно з пластиковим боксом знаходиться сонячна батарея, яка дозволяє «Riveroni» працювати автономно, адже енергії вистачить навіть на роботу у нічний час.
Спереду робота знаходиться камера з датчиком, зараз ми його не зробили повністю автономним, тому ним керуватиме оператор. До речі, роботу робота транслюватимуть в он-лайн режимі, ним можна буде керувати на відстані близько п’яти кілометрів.. Робота пристрою максимально проста: посередині робота вільний простір, де згодом натягнуть сітку, і фактично «Riveroni» напливатиме на сміття і захоплюватиме непотріб, який буде знаходитися на поверхні води.

.Фактично робот був створений із підручних матеріалів. Зараз Руслан працює над його вдосконаленням. Повноцінно запустити «Riveroni» планує вже цієї осені, якщо знайде помічників.

1 коментар:

  1. Вказуйте гіперпосилання на джерело, де ви передруковуєте матеріали! http://rk.kr.ua/17-richnii-kropivnichanin-rozrobiv-robota-jakii-zbiratime-richkove-smittja-foto-video

    ВідповістиВидалити