"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 28 жовтня 2016 р.

В прокуратурі проаналізували криміногенну ситуацію в Олександрії





Олександрійською місцевою прокуратурою проаналізовано стан дотримання законності та боротьби із кримінальнокараними правопорушеннями, у тому числі і на території м. Олександрія за 9 місяців 2016 року.
      
              З початку року на території м. Олександрія зареєстровано ріст злочинності на 13,1%.
              Так, Олександрійським відділом поліції ГУНП в області зареєстровано 1541 заяву та повідомлення про вчинення злочинів (2015 рік – 1363).            Із загальної кількості кримінальних правопорушень особи встановлені лише у 344 випадках (2015 рік – 678 – більша половина) питома вага становить – 44,8%.

              Впродовж звітного періоду слідчими СВ Олександрійського ВП ГУНП в області закінчено досудове розслідування у 1366 кримінальних провадженнях, із загальної кількості яких, 154 скеровано до суду з обвинувальним актом.
              Так, на території міста за 9 місяців поточного року в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилася кількість наступних правопорушень: грабежів з 67 до 41, хуліганств з 5 до 2, злочинів у сфері службової діяльності з 87 до 29, незаконного збуту наркотичних засобів з 14 до 7.
              Взагалі не зареєстровано у поточному році вимагань (у 2015 – 4), тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого та згвалтувань (2015 рік по 1).
              Як і в минулому році зареєстровано 10 злочинів щодо незаконного поводження із зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
              Не дивлячись на дещо позитивні тенденції, має місце ріст окремих категорій злочинів, а саме: крадіжок з 734 до 959, навмисних вбивств з 4 до 5, тяжких тілесних ушкоджень з 7 до 8, розбоїв з 5 до 12, шахрайств з 52 до 60, порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами з 8 до 26, незаконних заволодінь транспортними засобами з 12 до 24, кримінальні правопорушення у сфері обігу наркотичних засобів з 32 до 50.
Упродовж 9 місяців 2016 року відносно неповнолітніх підозрюваних по м. Олександрії здійснювалося досудове розслідування у 6 кримінальних провадженнях відносно 7 неповнолітніх.Вчинювані злочини в більшості є майновими злочинами (4), по одному у сфері обігу наркотичних засобів та нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження.  
Одним з найпоширеніших видів злочинів на території міста залишаються крадіжки (62%).
Разом з цим, працівниками поліції не проводиться робота по припиненню протизаконної діяльності осіб, що займаються закупівлею викрадених речей з метою подальшого їх перепродажу і збагачення. Такі особи не виявляються, перевірки за фактами придбання, отримання, зберігання чи збуту майна, одержаного злочинним шляхом, не проводяться, кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 198 КК України, не реєструються. Безкарність тягне за собою подальші протиправні дії, тим самим порушуючи конституційні права громадян.

Немає коментарів:

Дописати коментар