"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 19 лютого 2016 р.

Театр тіней з кукловодом-режисером і чергове розчарування глядачів





З усього пристойного, що встигли зробити депутати   на шостій сесії міської ради сьомого скликання, так це заспівати Гімн України відкриваючи засідання, а далі наступили на горло власній пісні, вирвавши живлення з розетки, чим завадили його звучанню після того, як С.Цапюк оголосив що сесію закриває. Міський голова обурений зневагою до державних символів пообіцяв притягти до відповідальності депутатів котрі це зробили.
Чи звинуватять їх у сепаратизмі не знаю, але в тому, що їх не цікавить доля міста, функціонування закладів  освіти, медицини, комунальної сфери харчування дітей, лікування хворих іі т.д уже звинуватили, бо через амбіції   двох- трьох  персон від депутатської більшості так і не дійшли до корегування бюджету, перерозподілу  лишку коштів на розвиток галузей, соціальну підтримку і т.д.
 Сваритися почали одразу, коли розглядали  внесення додаткових проектів рішень окремими депутатами яких зовсім не цікавило, що  заявлені ними пропозиції не відповідають регламенту, а коли міський голова та юристи міської ради робили їм слушні, професійні зауваження, то депутати Гриценко та Смакула звинувачували, що їм заважають працювати.
Ситуація нагадувала розважальне дійство театру тіней, бо депутатська більшість справляла враження тіньових акторів якими  керує поводир-кукловод, розписуючи роль кожному з них йдеться про представників партій «Солідарність», «Самопоміч», «Радикальної партії», «Батьківщини». При кожній конфліктній ситуації вони зривалися з місць, збиралися в зграї і починали телефонувати своїм поводирям.
Каменем спотикання, стало внесення позачергового проекту рішення, від депутата Смакули про заслуховування інформації щодо результатів роботи виконкому, а другим питанням стояла пропозиція про його розпуск. Міський голова пояснив. Що така пропозиція не є законною, проект було заявлено лише напередодні засідання, це по-перше, а по- друге -  хто повинен звітувати ? Адже міський голова і так звітує щоразу про роботу виконавчих органів.
Смакула наполягав, а СЦапюк заперечував. У ході засідання робили кілька перерв,  міський голова збирав у себе  в кабінетів керівників депутатських фракцій, але згоди так і не дійшли.
Атмосфера в залі загострювалася, почали вдаватися до взаємних звинувачень і образ.
С.Цапюк запропонував Смакулі оформити, згідно законодавства свій проект рішення і на наступній сесії він отримає відповідь, але той наполягав на своєму. Міський голова дивлячись на нерезультативність розвитку подій, на те, що депутата не хочуть йти на компроміс закрив сесію і наголосив, що можливо наступна буде у вівторок, 23 лютого.
  Ніхто із депутатів не залишили залу, а лише розбилися на групи. Найактивнішими були з десяток персон які представляли депутатську більшість. Вони кудись телефонували, кудись виходили, потім знову консультувались і врешті-решт породили пропозицію, яку адресували до міського голови. Зміст документу полягає в тому, що депутати пропонують провести 7-му сесію і включити до порядку денного питання про дострокове припинення повноважень міського голови. Тут же в сесійній залі депутати  «Солідарності» «Самопомочі» « Радикальної партії», почали збирати підпис на підтримку цієї пропозиції – набрали 15 підписів.
 Але чи зареєструють цю пропозицію  в апараті ради уде відомо на наступному тижні бо ходили  поміж депутатів- радикалістів і така думка, що можливо ще про щось домовляться іі така пропозиція не матиме подальшого розвитку.



1 коментар:

  1. пора закопать топор войны и всем начать работать! но для этого надо всем идти друг другу на уступки.

    ВідповістиВидалити