"Олександрійська правда" тепер у Facebook

пʼятницю, 8 травня 2015 р.

"Дніпро" одною ногою уже у Варшаві

Наш географічний сусіда, дніпропетровський "Дніпро" завдяки голу Євгена Селезньова отримує чудовий шанс обіграти італійський "Наполі" вдома і представляти Україну у фіналі другого найпрестижнішого турніру континенту. Якщо дніпряни підійдуть до матчу-відповіді з холодною головою, немає сумніву, що у Варшаві наші почуватимуться, як удома.

Вісімка найкращих футбольних клубів Європи сезону 2014-2015 щойно відіграла свої півфінали. Дві команди - "Севілья" в Лізі Європи та "Барселона" в Кубку Чемпіонів - практично гарантували собі місця у фіналі. Звичайно, є гіпотетична ймовірність, що "Баварія" та "Фіорентина" (яка поховала в чвертьфіналі сподівання киян) зможуть відігратися вдома і перемогти своїх опонентів відповідно 4:0 або більше. Та, чесно кажучи, віриться в це слабко. Тому у кожному з фіналів цього року ми точно побачимо по одній іспанській команді. Причому, в Кубку Чемпіонів існує дуже висока ймовірність того, що фінал узагалі буде іспанським. Для цього мадридському "Реалу" потрібно забити на власному стадіоні "Сантьягу Бернабеу" один гол і не пропустити у свої ворота жодного. Зважаючи на нинішній склад "Реала" та його титул володаря Кубка, це можливо з імовірністю 70:30 відсотків.
А от фінал у Лізі Європи навряд чи буде національним італійським святом. Більше того, після виїзної нічиєї у Неаполі наш дніпропетровський "Дніпро" має чудові шанси для боротьби за другу путівку у фінал.Звісно, є питання до швидкісних якостей дніпрян: перша гра показала, що неаполітанці однозначно стрімкіші та небезпечніші в атаці. Крім того, в сьогоднішній грі існувало кілька відрізків - на початку кожного з таймів - у яких дніпропетровців однозначно "штормило", і вони вповні могли за цей час напропускати більше. Однак впадала в око назагал дуже грамотна гра "Дніпра", самовідданість у кожному з ігрових епізодів та розуміння того, чого хоче від команди тренер - назагал дніпропетровці цього єврокубкового сезону славляться якраз умінням дотримуватися тренерських настанов максимально чітко. Зрештою, навіть у сьогоднішній грі це дало позитивний результат. Я не вірю у "зірок" та команди, які можуть зробити гру і без тренерів, я вірю у тренерів. Думаю, "Дніпро" цьогоріч сильний передовсім тренером: заміна на останніх хвилинах показала, що Маркевич сьогодні переграв Бенітеса. За умови, якщо через тиждень підопічні Мирона Маркевича виконають план на гру наступного четверга, вони у фіналі. Дай Бог їм удома не напомилятися.

Ліга Європи-2014/2015. 1/2 фіналу. Перший матч
Наполі - Дніпро 1:1. Ноги Бойка і сотник Селезньов роблять диво - изображение 17 травня. Неаполь. Стадіон "Сан-Паоло". 40 000 глядачівНаполі - Дніпро 1:1. Ноги Бойка і сотник Селезньов роблять диво - изображение 2
"Наполі" (Неаполь, Італія) – "Дніпро" (Дніпропетровськ, Україна) 1:1
Голи: Давід Лопес 50 – Є. Селезньов 81
"Наполі": Андухар – Маджо, Альбіоль, Брітос, Ґулям – Жоржіньо, Давід Лопес (Ґарґано 71) – Кальєхон (Ґабб’ядіні 77), Гамшик (к), Інсіньє (Мертенс 81) – Іґуаїн
Тренер – Рафаель Бенітес
"Дніпро": Д. Бойко – Артем Федецький, Дуґлас, Чеберячко, Матос – Канкава (Безус 69), Федорчук – В. Лучкевич (Бруну Ґама 57), Ротань (к), Коноплянка – Н. Калініч (Є. Селезньов 81)
Тренер – Мирон Маркевич
Судді: Моен – Гаґлунн, Андас – Кім-Анрі Йонсен, Едвартсен (усі – Норвегія)
Попередження: Канкава 24, Артем Федецький 73

Немає коментарів:

Дописати коментар